MONOBLOK PANJUR
Pencere ile birlikte uygulanmak zorundadır. Sonradan mevcut pencereler üzerine uygulanamaz.Panjur kutuları plastik veya alüminyumdan üretilmektedir. Pencere ile aynı kaplama ve renkte uygulama imkânı vardır.
Her türlü yeni yapılarda ve tadilatlarda her marka pancerelerin üzerine monte edilebilen, plastik kutulu, yalıtımlı, son derece estetik ve modern görünümü ile güvenlik ihtiyaçlarınızın yanısıra her türlü projeye kolaylıkla uyum sağlar.
Monoblok panjurlar tamamen Özerpan fabrikalarında üretilip montaj edildiği gibi, demonte şekilde montaja hazır olarak Türkiye’nin her yerine sevk edilebilmektedir.
SERVİS ALANI
Monoblok panjur sistemlerinde müdahale alanı pencerenin iç yüzeyinde yer alır. Müdahale imkânı en kolay panjur kutu sis-temidir. Kutuyu oluşturan 4 kapaktan içte kalanı ince uçlu bir tornavida veya spatula ile açılır. Yan kapaklar üzerinde yer alan sürgüler içe doğru çekilerek, boru başını sökmeden tambur borusu sökülebilir. En fazla karşılaşılan montaj hatası, dikme ara mesafesinin lamel ölçüsüne uygun olmamasından kaynaklanır. Montaj sonra-sında da sıva, mantolama gibi sonradan yapılan işlemler, dikmelerde eğilme ve bükülmelere sebep olabilmektedir. Motorlu uygulamalarda switch ayarları hayati öneme sahiptir. Kapalı konumda fazladan inen lamel tırnakları zarar görür ve kopmalara sebep olur. Bu tarz durumlarda lamellerin değiştirilmesi gereklidir. Monoblok panjurlarda hava ve ısı izolasyonu önemlidir. Konut içi ile dışı arasında doğrudan bir açıklığa sebebiyet verilme-melidir. Bu durumlarda rüzgar sesi kullanıcıları rahatsız edecektir.
Montaj
Monoblok kutuya sahip panjurların montajı atölyede yapılır. Doğrama üzerine mantar başlı vidalar dikme kanal merkezine gelecek şekilde maks. 75 cm aralıklarla uygulanır. Dikmeler mantar başlı vidalar üzerinde kaydırılarak monte edilir. Panjur kutusu yan kapakları üzerinde yer alan ayaklar dikme içerisine oturacak şekilde pencere üzerine konumlandırılır. Kutu yan kapak yanlarından ve ayaklardan dikme ve doğramaya vidalanır. Panjur kutusu üst kapağı açılarak kutu içlerinden de doğra-maya vidalama yapılır. Doğrama ile birleşim noktasına izolasyon yapılmalıdır. Montaj sonrasında pencere izolasyonu ile birlikte panjur yan kapakları ve tavan ile arasına da iyi şekilde izolasyon yapılması gereklidir.